Hoe voeding kan helpen om jouw doel te bereiken

Hoe voeding kan helpen om jouw doel te bereiken

Afvallen, spiermassa opbouwen, een marathon lopen, meer energie hebben. Wat jouw doel ook is, goede en uitgebalanceerde voeding helpt om dit doel te bereiken.

‘Maar maakt dit nou echt zoveel uit’, hoor ik je al denken? Ik ben toch geen topatleet.

Ja absoluut. Als je serieus met jouw doel aan de slag wilt, dan kan voeding het verschil maken. Of je nou een topatleet bent of niet. Dit doet niets af aan het feit dat jij je doel wilt behalen en hier dingen voor aan moet passen. En naast training, rust en herstel is voeding ook een middel om jouw doel te behalen.

Behaal resultaat met voeding

Goede en uitgebalanceerde voeding zorgt dat je beter herstelt en dat je de benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zodat er geen tekorten ontstaan als je bijvoorbeeld aan het afvallen bent. Maar ook bij intoleranties, vegetarische of veganistische voeding wil je zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om gezond te blijven en je fit te voelen. Maar ook per persoon, per doel en zelfs per sport wisselt ook de behoefte aan koolhydraten, eiwitten en vetten.

Onderschat daarom niet het belang van voeding, want het kan het verschil maken tussen het bereiken van je doelen of een eeuwigheid bezig zijn met minimaal resultaat. Aan jou de keuze. Want waar een paar uur trainen in de week nog redelijk is op te brengen, vraagt het aanpassen van voeding veel meer discipline en doorzettingsvermogen. Voeding is constant om ons heen en we worden er de hele dag mee geconfronteerd. En dan komt het aan op commitment. Hoe graag wil jij je doel bereiken, ook als je even wat minder gemotiveerd bent en je misschien wel ‘nee’ moet zeggen tegen een stukje taart?

Kortom: zorg dat voeding niet het ontbrekende puzzelstukje is, waardoor jij geen resultaat bereikt. Neem dit onderdeel serieus en vraag hulp als je hier weinig vanaf weet. Het is namelijk zonde als al je harde werken niet wordt beloond en je hierdoor je motivatie kwijt raakt. Of als al je goede bedoelingen ten koste gaan van je gezondheid.

Voedingsadvies

Laat mij jou helpen! Want eerlijk is eerlijk, voeding is ook best lastig als je niet weet waar je moet beginnen. Een goed advies kan je daarom op weg helpen, zodat je uiteindelijk zelf weet wat het beste is voor jou! Neem daarom contact op via info@mariannesportenbeweging.nl en ontdek wat ik voor jou kan betekenen!