06 - 44 81 04 67 info@mariannesportenbeweging.nl

Medisch fitness

Medisch fitness

Heb je last van rug-, nek, schouder- of knieklachten? Heb je tijdens of na je behandeling van de fysiotherapeut te horen gekregen dat je wel moet bewegen, maar weet je niet goed hoe je veilig kunt trainen? Dan is medisch fitness een goede oplossing.

Wat is een medisch fitnesstrainer?

Een medisch fitnesstrainer of paramedisch fitnesstrainer is geen medicus en stelt dus ook geen diagnose. De diagnose wordt vaak vastgesteld door de fysiotherapeut of huisarts. Een medisch fitnesstrainer is wel iemand die met de huisarts of fysiotherapeut samenwerkt. Maar de medisch fitnesstrainer kan ook alleen werken. Je kunt bij een medisch fitnesstrainer terecht als je klachten hebt die geen direct aanwijsbare oorzaak hebben of als je bent uitbehandeld bij de fysiotherapeut of in het ziekenhuis. Om te trainen met een medisch fitnesstrainer heb je geen verwijzing nodig.

Waarom je zou moeten kiezen voor een medisch fitnesstrainer

Vaak kan een fysiotherapeut je goed helpen, maar voor een groot gedeelte moet je het toch vaak zelf doen. En dan is het fijn dat je hulp hebt bij je training door iemand die gespecialiseerd is in het trainen met klachten. Zo weet je zeker dat je veilig traint. Een gewone fitnesstrainer mist vaak net die achtergrond om een training te kunnen verzorgen die op medische indicatie is voorgeschreven. Als paramedisch fitnesstrainer beschik ik wel over die kennis.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.