06 - 44 81 04 67 info@mariannesportenbeweging.nl

Pilates

Pilates

Pilates is een workout die goed is voor je hele lichaam. Het gaat hierbij vooral om het verstevigen van je centrum of ‘core’. Dit zijn de spieren van je onderrug, buik, bekkenbodem en middenrif. Want een sterk centrum is een sterk lichaam. Lenigheid komt ook aan bod tijdens de pilatesles, maar je hoeft niet lenig te zijn om met pilates te beginnen.

Voordelen van pilates

Het beoefenen van pilates zorgt voor sterke en soepele spieren, een betere houding, een vergroting van je kracht en lenigheid, een verbeterde coördinatie en een verhoging van het lichaamsbewustzijn.

Daarnaast zorgt een sterke core er ook voor dat het lichaam minder gevoelig is voor blessures. Krachten worden beter overgebracht en vooral bij de beoefening van actievere sporten is dit een groot voordeel.

Mijn pilatesles in Rotterdam

De pilatesles start met een korte warming-up in de vorm van stretchoefeningen, afgewisseld met oefeningen voor de balans. De les gaat verder met verschillende oefeningen voor het hele lichaam. De nadruk ligt tijdens de oefeningen wel op de buik en de rug.

De oefeningen worden uitgevoerd op een matje en zijn eenvoudig maar uitdagend. De kracht zit vooral in de eenvoud en de combinaties van de bewegingen. Tijdens de oefeningen wordt er begeleid. Zo weet je zeker dat je de houdingen goed en veilig uitvoert. Daarnaast is er in de les plaats voor maximaal 11 personen. Zo is er voor iedereen voldoende aandacht.

Pilates is voor iedereen geschikt.

Tijden en kosten

De pilateslessen worden gegeven in Rotterdam Schiebroek aan de Asserweg 447. De pilateslessen worden gegeven op de volgende tijden:

Maandag:  18:15 – 19:15 (Pilates Rotterdam Schiebroek, Asserweg) Deze les vervalt vanaf januari 2018.

Vrijdag: 09:30 – 10:30 (Pilates Rotterdam Schiebroek, Asserweg) Deze les vervalt vanaf februari 2018.

LET OP: op de volgende dagen is er geen les:

  • vrijdag 22 december
  • maandag 25 december
  • vrijdag 29 december

Een losse pilatesles kost €12,50 euro. Je kunt ook een strippenkaart aanschaffen voor 10 lessen. Kosten hiervoor zijn €95,00 euro. De strippenkaart is 3 maanden geldig.

Opgeven of meer informatie?

Wil je je opgeven voor de lessen of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@mariannesportenbeweging.nl